ابعاد کالا: 24*5/17*5/18 سانتیمتر
محل اثر و دوره تاریخی: کوه بیستون ، هخامنشی
هویت اثر: در میان سنگ نبشته های بجا مانده بر کوه بیستون نقش برجسته ای از پیکر داریوش کبیر و گروهی از مردان پارسی و پیروانش حجاری شده ودرمتون اطراف آن تاریخ نیاکان و سرگذشت آنان و اقدامات و خدمات داریوش از زبان خودش نقل شده است.
این سردیس اقتباس آزادی از نقش برجسته سنگی مذکور در بیستون میباشد که بصورت تمام رخ و سه بعدی توسط هنرمند ساخته شده است.
فناوری باز تولید اثر:
در مراحل باز تولید اثر، ابتدا نمونه اصلی آن در ابعاد مورد نظر توسط هنرمند مجسمه ساز ساخته شده و قالب سیلیکونی آن تهیه می شود. سپس با استفاده از مواد ترکیبی، شامل: مواد رزینی ، پودر سنگ و پودر رنگ، اثر مورد نظر قالب ریزی شده و نهایتا پس از رنگ آمیزی پتینه کاری و پرداخت نهایی روی آن انجام می شود.
تاریخچه پارسه: تخت جمشید و یا پرسه پولیس از دیرباز به عنوان نگینی از هنر و معماری جهان باستان شناخته شده است. اگرچه ساخت تخت جمشید حدود سال 518 پیش از میلاد به عنوان کوشک شاهی به دستورداریوش بزرگ آغازو توسط خشیارشا و اردشیر یکم هخامنشی ادامه یافت ولی این وسعت 000/125 متر مربعی هرگز کامل نشد.
به سبب سیاست واقع بینانه کوروش و داریوش بزرگ، دولتِ هخامنشی که دولتی جهانی بود و سی قوم مختلف را - که امروز هر کدام برای خود دولت و کشوری دارند زیر یک پرچم گرد آورده بود چرا که فرهنگ، هنر و آداب و رسوم هر قوم را محترم می شمرد. به همین دلیل هنر هخامنشی، نگین والای همه هنرهای جهان باستان بود و اگرچه طرح و هدف ها و هویت آن ایرانی بود، اجزاء آن از هنرهای مردم با تجربه جهان کهن - یعنی آشوریان، مصریان، اوراتوئیان، بابلیان، لودیان، ایونیان، هندوان، سکائیان و غیره گرفته شده بود.
مقاله خوبی می باشد